feed BlicVesti

Blic online RSS - Vesti
  1. Dopunjena optužnica protiv Zorana Marjanovića koja ga tereti za teško ubistvo supruge Jelene Krsmanović stigla je u petak na razmatranje u Viši sud u Beogradu. Hoće li biti potvrđena i da li će ovoga puta rezultirati suđenjem - biće poznato u narednih mesec dana.
  2. Predsednik Odbora za zaštitu prava Srba u Federaciji BiH Đorđe Radanović poručio je danas da Odbor podržava inicijativu za izmeštanje migrantskog centra izvan Bihaća i Velike Kladuše u nenaseljeno područje u blizini granice sa Hrvatskom, ali da to područje ne može biti srpska zemlja.
  3. Da li smo bezbedni, koliko smo bezbedni i ko je kome stavio metu na čelo – bile su glavne teme prepodnevnog zasedanja parlamenta Srpske.
  4. Deo Karađorđeve ispred hotela "Bristol" bio je zatvoren oko 18 sati zbog današnjeg protesta Inicijative "Ne davimo Beograd", nakon čega su učesnici krenuli u šetnju do Vlade Srbije i Skupštine grada, zbog čega se povremeno zatvaraju ulice na trasi kojom prolazi kolona.
  5. Protest povodom tri godine od rušenja objekata u Savamali, koji organizuje Inicijativa “Ne da(vi)mo Beograd”, održava se u Beogradu. Protest je podržao i Savez za Srbiju, čiji su lideri došli u Hercegovačku ulicu, gde je protest počeo.