feed BlicVesti

Blic online RSS - Vesti
  1. U Srbiji će danas biti promenljivo oblačno, mestimično sa kišom, pljuskovima i grmljavinom, intenzivnijim u centralnim, zapadnim i južnim krajevima, gde se očekuju i vremenske nepogode, 20 do 30 litara kiše u kratkom vremenskom periodu, lokalno i više, grad i olujni vetar.
  2. Stalni predstavnik Rusije u EU Vladimir Čižov izjavio je danas da Rusija priznaje Severnu Makedoniju pod njenim ustavnim imenom.
  3. Naslednica jedne od najbogatijih američkih porodica, dizajnerka, glumica i nekadašnji model Glorija Vanderbilt preminula je u 95. godini, saopštio je danas njen sin, novinar CNN-a Anderson Kuper.
  4. Pokret Muslimansko bratstvo saopštilo je večeras da je smrt bivšeg egipatskog predsednika Muhameda Morsija (67), koji je preminuo od srčanog udara tokom suđenja za navodnu špijunažu, zapravo "ubistvo" prvog demokratski izabranog predsednika Egipta.
  5. Španska pomorska služba spasavanja saopštila je da su spasena 292 migranta sa severa Afrike koja su pokušala da pređu Sredozemno more i domognu se Evrope.