feed BlicVesti

Blic online RSS - Vesti
  1. Predsednik Rusije Vladimir Putin upozorio je na scenario sličan Srebrenici ukoliko bi Kijev stekao kontrolu nad granicom u Donbasu bez davanja garancija zaštite svojim stanovnicima.
  2. Danas će u Srbiji biti oblačno i hladnije, u brdsko-planinskim predelima sa snegom, a najviše temperature će se kretati od 2 do 6 stepeni.
  3. Miodrag Daka Davidović (62), nikšićki biznismen koji je iz snajpera ranjen u Beogradu, u trenutku pucnjave bio je u društvu vladike nikšićko-budimljanskog Joanikija. Davidović je privatnim vozilom prebačen u bolnicu gde mu je ukazana pomoć, a vladika Joanikije ostao je na mestu pucnjave, ali nije želeo da daje izjave uz obrazloženje da je "uviđaj u toku" i da "on nije bio meta napada".
  4. Tokom sastanka sa šefom ruske diplomatije Sergejom Lavrovim, američki predsednik Donald Tramp upozorio je Moskvu da ne pokušava da se meša u izbore u SAD i pozvao je da reši sukob sa Ukrajinom, saopštila je Bela kuća.
  5. Najmanje pet osoba je poginulo kada su naoružani pripadnici ekstremističke grupe Al Šabab danas napali hotel pored predsednicke palate u somalijskoj prestonici Mogadišu, saopštila je policija.